Halve triatlon Cambrai (Frankrijk)

door Henk

Het was ideaal triatlonweer afgelopen zondag toen we met 6 KTDC-atleten naar Cambrai trokken voor de halve triatlon "Ch'triman": Bianca Schrijvers, Henk Lemey, Pieter Bauwens, Luc Hoebeke, Ruben Cordonni en Dave Degain.

Iedereen ging er met zijn eigen doelstellingen naartoe. Lees hier hun verslag: NIEUW !!.

Toch nog eventjes benadrukken dat Bianca de eerste plaats haalde in haar categorie
__________

De halve triatlon van Cambrai, tja niemand van onze club had er al aan deelgenomen en we wisten dan ook niet aan wat we ons konden verwachten. Voor Pieter was het zijn eerste halve triatlon ‘tout court’.

Tien minuten voor de zwemstart stonden 6 atleten klaar (Bi, Dave, Luc, Ruben, Pieter en Henk), de rest zat nog rustig te keuvelen in de wisselzone, typisch op zijn Frans…

Onze drie toppers waren van plan elkaar het vuur aan de schenen te leggen, ik had de ambitie om er niet te ver achter te zitten en misschien met een klopje van de hamer voor één van de drie, je wist maar nooit…

Mijn ambitie om er een goede wedstrijd van te maken mocht ik na 40Km fietsen al opbergen, een leegloper vooraan. Ik probeerde verder te fietsen maar in de bochten werd het te link. Jammer genoeg liet mijn bommetje het afweten en diende ik te wachten op hulp. Na 12 min zag ik Pieter voorbij flitsen, 3 min later Bi. Met lichte dwang dwong ik haar haar pompje af te geven zodat ik tenminste verder kon. Toen ik weer kon vertrekken, was de motivatie gezakt tot onder het vriespunt. Voor de eerste maal in mijn triatloncarrière kon ik de ‘courage’ opbrengen om toch door te doen. Op de limiet gaan zat er niet meer in maar er een deftige training van te maken kon ik wel nog opbrengen. Trots op mijn eigen J

Ondertussen deed Pieter wat hij moest doen op deze nieuwe afstand voor hem: doseren en genieten en op het einde van de 21Km lopen ne keer dieper gaan. Mooie prestatie.

Ook Bi was goed bezig. Zoals altijd verloor ze veel te veel tijd in het zwemmen (werkpunt voor volgende winter, ik ga eens klappen met haren trainer en hem eens vragen een beetje strenger te zijn J). In het fietsen kon ze dan stelselmatig de andere meisjes 1 voor 1 oprapen, in het lopen kon ze haar plaats handhaven. Uiteindelijk werd ze algemeen mooi vierde en 1ste in haar categorie +40! Alweer dikke proficiat. Vorige week Inge in Beernem en nu Bi in Cambrai op 1. We worden verwend.

Over de clash tussen de drie tenoren ga ik niet schrijven, ik profiteer hier van hun eigen bevindingen.

 

‘je vroeg ons een kort samenvattinkje te schrijven over onze ervaringen in Cambrai.

Welnu, wat er voor mij boven alles uitstak was het teamgebeuren. Ik heb enorm genoten van de compagnie en het team gevoel, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd...en dan Jeroen die speciaal zijn training afstelde om te komen supporteren...prachtig gewoon!

Dit is een ervaring die ik al van in het begin heb toen ik bij KTDC kwam, dit werd in Doornik nog maar eens duidelijk en dit weekend nog maar eens bevestigd in Cambrai. 

KTDC is echt een toffe club, en waar het leuk is, daar komen de resultaten vanzelf!

Doe zo verder zou ik zeggen’ (dixit Ruben).

 

‘Joachim wou een clash tussen Cordonni, Degain en mezelf. Ik heb enkele sprint- en kwarttriatlons achter de rug waarvan ik best tevreden ben en daardoor dacht ik heel stilletjes in mezelf dat ik ze het misschien wel eens moeilijk zou kunnen maken.

Dit bleek echter een illusie te zijn. Mijn nuchtere ik wist dit eigenlijk wel, want mijn voorbereiding was alles behalve ideaal naar deze lange afstand toe.

Soit, het competitiebeest in mij dreef mij ertoe om te zwemmen en te fietsen zoals in een kwarttriatlon en met succes want na 50 km haalde ik zowaar onze KTDC-zwembom, Ruben Cordonni in.

Ruben bleef na mijn manoeuvre echter netjes achter mij rijden ( op reglementaire afstand weliswaar) en haalde me op zijn beurt in op +- 70 km. Mijn motor begon toen al wat te pruttelen: beetje suikers te kort en mijn benen kregen het wat lastig in de stukken bergop ( en die waren er meer dan verwacht). Ruben Cordonni uit het zicht ....

Mijn benen kregen pas echt lastig bij de eerste 3 km lopen... Jawadde dadde ... Daarna beterde het weer, maar een sterke loopprestatie zat er niet meer in. Ik kreeg ook last van buikkrampen.

En ja hoor, na +- 12 km ... een klets van Dave Degain ... dow .. eventjes bleef ik hem nog volgen, maar ’t was geen avance. Beetje jammer van mijn lopen, maar al bij al moet ik wel content zijn en het zijn vooral ijzersterke prestaties van Ruben en Dave’ (dixit Henk).

 

Ruben bevestigt de hoge verwachtingen, Dave is meer dan klaar om te schitteren in de IM Zurich en van Henk hebben we het laatste nog niet gezien. Sowieso gaat hij zich volgend jaar meer specifiek ‘prepareren’ voor de ½ triatlon, en dat het dan zal knetteren met hopelijk nog een paar KTDC-atleten erbij…

Al bij al een mooie wedstrijd (met drie KTDC-atleten binnen de TOP 30! Zie uitslag), geen evident parcours, niet ver en mooie masseuses om de pijnlijke spieren te ‘ontzuren’ J.

 

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Halve-triatlon-Cambrai-Frankrijk


20130616_210233.jpg
20130616_210239.jpg
P1000660.jpg
P1000661.jpg
P1000663.jpg
P1000664.jpg
P1000665.jpg
P1000666.jpg
P1000668.jpg
P1000669.jpg
P1000670.jpg
P1000672.jpg